Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

25.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

22.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

17.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

Всі новини Підписатись
 
Новини

06.05.2011 року Президент України повернув зі своїми пропозиціями для повторного розгляду Верховною Радою України Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про акціонерні товариства" та інших законодавчих актів України щодо відновлення на законодавчому рівні назви типу товариства "відкрите акціонерне товариство"

В пропозиціях Президента України, зокрема, зазначено, що
"...Закон, який розглядається, продовжує існування відкритих акціонерних товариств, що по суті стане індульгенцією для тих акціонерних товариств, які в установлені строки не виконали вимог Закону України "Про акціонерні товариства". Це створить передумови для невиконання у подальшому законодавчо встановлених вимог, оскільки виникає прецедент скасування законодавчих вимог, які не виконуються.
Такий підхід є неприпустимим, оскільки породжує правовий нігілізм і нехтування вимог закону суб'єктами, на яких поширюються такі вимоги, а також порушує конституційний принцип верховенства права (частина перша статті 8 Конституції України) – пріоритетний у правовій державі, якою є Україна (стаття 1 Основного Закону України)...
"

Президентом України запропоновано Верхновній Раді України відхилити цей Закон.

Нагадаємо, що згідно Закону, акціонерне товариство наділяється правом в назві типу товариства замість словосполучення «публічне акціонерне товариство» використовувати словосполучення «відкрите акціонерне товариство».
Закон був прийнятий з урахуванням поправок, висловлених Народними депутатами України під час обговорення.

Ознайомитись з текстом Закону та повним текстом пропозицій Президента України можна за посиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=39777

Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"