Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

25.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

22.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

17.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

Всі новини Підписатись
 
Новини
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ
ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ
02.11.2010 м. Київ №1656
Про затвердження листа

З метою однакової практики правозастосування уповноваженими особами центрального апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та її територіальних органів,

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку
В И Р І Ш И Л А :

  1. Затвердити лист «Щодо дій уповноважених осіб у разі виявлення порушень вимог статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» (додається).
  2. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

Голова Комісії Д. Тевелєв
Протокол засідання Комісії
від 02.11.2010 №46

Уповноваженим особам
центрального апарату
та територіальних органів Комісії
«Щодо дій уповноважених осіб Комісії
у разі виявлення порушень вимог
статті 6 Закону України «Про цінні папери
та фондовий ринок»

Абзацом 2 частини 3 статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» визначено, що акції існують виключно в бездокументарній формі.

Вищевказана норма відповідно до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» набирає чинності з 29 жовтня 2010 р.

Крім цього, згідно з другим реченням частини 2 статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства» акції товариств існують виключно в бездокументарній формі.

Відповідно до частини 1 розділу XVII Закону України «Про акціонерні товариства» цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім другого речення частини другої статті 20, яке набирає чинності через два роки з дня опублікування цього Закону.

Закон України «Про акціонерні товариства» був опублікований в офіційному друкованому виданні – газеті «Урядовий кур’єр» №202 від 29.10.2008 р.

Таким чином, враховуючи вимоги законодавства, до 29 жовтня 2010 року акції, які випущенні у документарній формі, повинні бути переведені у бездокументарну форму існування.

Відповідно до пункту 1 розділу XIV Правил розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затверджених рішенням Комісії від 11.12.2007 №2272 (далі - Правила) розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери може бути винесено незалежно від порушення справи про правопорушення на ринку цінних паперів.

Враховуючи вищевикладене, з метою однакової практики правозастосування у центральному апараті Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку та у її територіальних органах, у випадку виявлення порушень вимог статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», а саме нездійснення емітентами переведення випуску акцій документарної форми існування у бездокументарну до 29.10.2010року, уповноважена особа Комісії повинна винести розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери.

При цьому, термін для усунення порушення повинен становити 6 місяців.

У випадку невиконання розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери уповноважена особа порушує справу про правопорушення на ринку цінних паперів та застосовує санкцію, передбачену пунктом 8 частини 1 статті 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» та виносить нове розпорядження.

При цьому, при повторному винесені розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери термін для усунення порушення повинен становити 6 місяців.

У разі невиконання повторного розпорядження про усунення порушень законодавства про цінні папери уповноважена особа порушує справу про правопорушення на ринку цінних паперів, застосовує відповідну санкцію, та направляє відповідні матеріали стосовно не усунення емітентом порушень вимог статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» разом з проектом рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів певного емітента на строк до усунення порушення до департаменту корпоративних відносин центрального апарату Комісії, а у разі, якщо порушення вчинено інститутом спільного інвестування до управління спільного інвестування центрального апарату Комісії.

Департамент корпоративних відносин (управління спільного інвестування) центрального апарату Комісії забезпечує винесення проекту рішення про зупинення внесення змін до системи реєстру власників іменних цінних паперів певного емітента на строк до усунення порушення на засідання Комісії.

Пунктом 8 частини 1 статті 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» передбачено, що Комісія застосовує до юридичних осіб фінансові санкції за невиконання або несвоєчасне виконання рішень Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів у розмірі від тисячі до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За ті самі дії, вчинені повторно протягом року, у розмірі від п'яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Голова Комісії Д. Тевелєв
Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"